Dr. Ivana Šantić diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2004. godine s izvrsnim uspjehom. Godinu dana kasnije položila je stručni ispit.

Iste godine upisuje Poslijediplomski studij dentalne medicine.

Redovito se usavršava u Hrvatskoj i Europi na brojnim seminarima i kongresima. Najznačajniji su :

  • 2013. godine Nurberg, Njemačka
  • 2016. godine Vien (Beč), Austrija
  • 2017. godine Verona, Italija
  • 2018. godine Budapest (Budimpešta), Mađarska
  • 2018. godine Paris (Pariz), Francuska
  • 2019. godine Madrid, Španjolska.

Također, redovito posjećuje kongrese i tečajeve u organizaciji Hrvatske komore dentalne medicine (HKDM), QUINTESSENCE itd.

Dr. Ivana Šantić – posvećenost dentalnoj protetici i estetskoj stomatologiji

Dr. Ivana Šantić u svome radu najveći interes pokazuje za dva područja dentalne medicine: dentalnu protetiku i estetsku stomatologiju.

Dentalna protetika

Dentalna protetika je grana dentalne medicine za morfološku i funkcionalnu rehabilitaciju, estetiku te fonetiku. Ona omogućuje djelomično ili potpuno bezubim pacijentima da nose mobilne i fiksne protetske radove koji učinkovito funkcionalno i estetski zamjenjuju izgubljene zube. Dr. Ivana Šantić aktivno sudjeluje u svim fazama izrade protetskog rada jer posvećenost slučaju garantira dobar krajnji rezultat – lijep i funkcionalan protetski rad.

Estetska stomatologija

Dr. Ivana Šantić posebnu pažnju posvećuje najmlađoj grani dentalne medicine – estetskoj stomatologiji. Ako estetskoj stomatologiji pristupamo kao umjetnosti i s maksimalnom posvećenošću, na kraju terapije dobit ćemo harmoniju  funkcije (žvačnog sustava) i estetike (zubi i zubnog mesa).

Dobra suradnja doktora dentalne medicine i dentalnih tehničara je od presudne važnosti za izvrstan krajnji rezultat – lijep i funkcionalan osmijeh. Upravo s ciljem što uže i kvalitetnije suradnje s dentalnim laboratorijem,  dr. Ivana Šantić je sa svojim suprugom, dr. Ivicom Šantićem, oformila dentalni laboratorij u sklopu ordinacije. Za novi osmijeh zadovoljili su sve uvjete i oboružali se najboljom tehnologijom, dentalnim materijalima i dentalnim tehničarima.

Dr. Ivana Šantić maksimalno je posvećena svakom pacijentu te tijekom konzultacija pruža sve potrebne informacije o protetskom radu koji preporučuje pacijentu. Pedantnost i stručnost njezine su glavne karakteristike jer finalnim radom moraju biti zadovoljni svi, najprije pacijent, a zatim doktori dentalne medicine i dentalni tehničari.