Piezo kirurgija nije općepoznati pojam, no u stručnim krugovima ima svoju težinu. Zašto smo vam odlučili pisati o Piezo kirurgiji? Kakve koristi ima pacijent od nje?

Ona koristi najsuvremeniju Piezo tehnologiju koja maksimalno olakšava rad oralnim kirurzima i doktorima dentalne medicine omogućujući im preciznost. Za pacijenta to znači odličan krajnji rezultat zahvata te brži i lakši oporavak.

Upoznajte se s Piezo kirurgijom jer ona je već sada u suvremenim stomatološkim ordinacijama sadašnjost, a svakako će biti i budućnost stomatologije!

Piezo kirurgija – primjena

Piezo tehnologija koristi se u medicini općenito, a najviše u neurokirurgiji, ortopediji, maksilofacijalnoj kirurgiji te stomatologiji.

U kojim granama stomatologije je najzastupljenija? Koristi se ponajviše u:

  • oralnoj kirurgiji
  • implantologiji
  • parodontologiji tj. parodontnoj kirurgiji.

U primjeni je već više od dvadeset godina diljem svijeta i predstavlja vrhunac tehnologije u svijetu medicine. S ponosom možemo reći da je u našoj ordinaciji u srcu Slavonije, najsuvremenija svjetska tehnologija – Piezo tehnologija, u svakodnevnoj primjeni, jer smo specijalizirani za oralnu kirurgiju i implantologiju.

Piezo kirurgija – kako djeluje?

Piezo kirurgija bazira se na radu Piezo električnih uređaja. Njihova specifičnost je u tome što se temelje na piezolektričnom učinku tj. prirodnoj sposobnosti stvaranja električnog naboja i mehaničke vibracije iz mikrovibracije kristala ili, u novije vrijeme, nekih keramika u električnom polju. Pojednostavljeno rečeno, radi na bazi ultrazvučne mikrovibracije.

To je definitivno revolucionaran uređaj za kirurgiju kosti jer omogućuje:

  • preciznost
  • sigurnost
  • savršenu ergonomiju
  • najvišu kvalitetu rada.

Oralnom kirurgu osigurava maksimalnu kiruršku preciznost uz minimalnu invazivnost. Piezo kirurgija je potekla iz talijanske tvrtke Mectron i apsolutni je vladar na polju tehnologije koja radi na bazi mikrovibracije.

Naše stručno mišljenje

Tragajući za najboljom ponudom tehnologije u svijetu naišli smo na Piezo tehnologiju. Ona je dio naše suvremene tehnologije u ordinaciji i gotovo da više ne možemo zamisliti neke zahvate bez njezine upotrebe. Nama je kao i mnogim našim kolegama od velike pomoći u radu, a samim time zahvat se brže, sigurnije i preciznije izvodi te je brži i lakši oporavak pacijenata.

Piezo kirurgija je kirurgija preciznog i učinkovitog reza kosti jer smanjuje oštećenje osteocita pa na taj način omogućuje odlično i brže cijeljenje kosti tijekom i nakon zahvata. Uz nju je smanjen rizik od oštećenja mekog tkiva i okolnih važnih struktura kao što su živci, krvne žile i sluznica.

Odlučite li se nama dati svoje povjerenje, odlučili ste se za stručnjake i suvremenu tehnologiju. Za pacijente biramo samo najbolju tehnologiju i najbolje materijale.