Vađenje umnjaka – alveotomija

Vađenje umnjaka tzv. alveotomija je oralnokirurški zahvat koji izvodi oralni kirurg. Umnjak nema funkciju te se preporučuje vađenje kada stvara probleme.

Apiktomija

Apikotomija je oralnokirurški zahvat uklanjanja vrha korijena zuba i optimalno je rješenje kada standardni endodontski tretmani ne daju dobre rezultate.

Cistektomija – uklanjanje ciste

Cistektomija je zahvat kojim se odstranjuje cista. Cistektomiju preporučujemo i izvodimo kada je to neophodno i u slučaju recidiva kako bismo sačuvali kost.

Kortikotomija

Kortikotomija je izvlačenje impaktiranih i retiniranih zubi. To su zaglavljeni zubi koji iz raznih razloga nisu niknuli. Zahvat treba izvoditi oralni kirurg.

Modelacija alveolarnog grebena

Modelacija alveolarnog grebena ispravlja anatomske koštane nepravilnosti i oblikuje greben za optimalno nošenje protetskih nadomjestaka.

Vađenje zuba – ekstrakcija

Vađenje zuba ili stručno oralnokirurški zahvat koji može biti jednostavan ili kompliciran, ovisno o anatomiji zuba. Zub se vadi kada se ne može spasiti.

Frenulektomija

Frenulektomija je kirurški zahvat kojim se oslobađa skraćeni ili zadebljali frenulum. Preporučuje se prije ortodonstke terapije radi zatvaranja dijasteme.

Piezo kirurgija

Piezo kirurgija uz Piezo tehnologiju na bazi mikrovibracija olakšava rad oralnim kirurzima. Uz nju je maksimalna preciznost i minimalna invazivnost.

Terapija ozonom BIOZONIX

Terapija ozonom Biozonix koristi se za regeneraciju, obnavljanje, oksigenaciju i dezinfekciju tkiva nakon vađenja zuba, za liječenje herpesa i afti.