Prvi pregled najvažniji je korak za vaš novi osmijeh. Kada čovjek konačno pronađe vremena posvetiti se sebi, sljedeći korak je odabir pravog stomatologa. Danas je tako velika ponuda stomatoloških ordinacija i poliklinika. Kako odabrati onu pravu?

Uvijek je dobro raspitati se kod poznanika, prijatelja i rodbine. Internet nam pruža cijeli svijet na dlanu. Forumi su također važan izvor informacija. Usmena preporuka definitivno je najbolja reklama.

Prvi pregled

Doktor dentalne medicine tijekom pregleda dobit će uvid u stanje oralnog zdravlja potencijalnog pacijenta te mu na temelju RTG snimke predložiti plan terapije. Pojedinačna snimka zubi, ortopan ili 3D snimka od velike su pomoći tijekom postavljanja dijagnoze. U današnje vrijeme nezamislivo je raditi plan terapije bez ovih snimaka. CBCT 3D snimka postala je standard za planiranje implantoloških zahvata.

Specijalistička ordinacija dentalne medicine Šantić – prvi pregled

U našoj ordinaciji tijekom prvog pregleda upoznat ćete se s  doktorima. Upitnik o zdravlju, koji ispunjavate prije samog pregleda, jako nam je važan jer nam daje sliku o cjelokupnom zdravlju pacijenta.

Ako je potencijalni pacijent kandidat za implantate, moramo znati pije li kakve lijekove za srce i ima li problema s koagulacijom krvi, ima li dijabetes, koje vrste i slično. Kod protetskog rada, zanima nas je li pacijent alergičan na metal jer u tom slučaju treba planirati terapiju u kojoj ćemo izraditi bezmetalne krunice. Ništa ne treba prepustiti slučaju.

Svaki podatak iz upitnika doktoru dentalne medicine vrijedan je podatak te tako može sigurnije planirati terapiju, a naročito operativne zahvate.

Kandidate za implantate i oralnokirurške zahvate pregledava specijalist oralne kirurgije i implantologije, dr. Ivica Šantić. Kod nas možete napraviti sve potrebne snimke za pregled jer imamo najsuvremeniji RTG odjel. Snimamo dvodimenzionalne i trodimenzionalne snimke. Ovisno o situaciji, preporučujemo snimanje:

  • pojedinačne snimke zuba
  • segmenta
  • ortopana – panoramske snimke zuba
  • CBCT – 3D snimke .

Na temelju pregleda pacijenta na stomatološkoj stolici i pomnog promatranja snimaka, naši doktori detaljno će Vam objasniti slučaj te Vam pripremiti optimalan plan terapije. I ne brinite se, ne razgovaramo “prestručnim” rječnikom s pacijentima! Objašnjavamo jednostavnim riječima kako biste u potpunosti razumjeli svoju dijagnozu i plan terapije. Tome i služi prvi informativni specijalistički pregled – dati Vam precizne i jasne informacije.

Naše stručno mišljenje

Obično je dobro potražiti više mišljenja. Ako ste već negdje bili na  pregledu, pozivamo Vas da nam se obratite kako biste čuli što Vam mi imamo za reći. Preporučujemo Vam da pripazite na urednost i opremljenost ordinacija kojima ste dali povjerenje za prvi pregled jer to može biti vrlo indikativno i pomoći Vam o odluci hoćete li prihvatiti plan terapije ili ne.

Suvremena ordinacija koja se bavi implantologijom, oralnom kirurgijom, parodontologijom i ortodoncijom trebala bi imati svoj vlastiti RTG odjel jer snimke koje se odmah mogu izraditi od nemjerljive su vrijednosti.

U svakom trenutku možemo pomoću snimke pogledati je li zub dobro napunjen nakon endodontskog tretmana, je li implantat dobro ugrađen i slično.  Kada je sve na jednom mjestu, lakše je raditi doktorima dentalne medicine. Jednostavnije je i pacijentima jer ne moraju odlaziti na drugu lokaciju izraditi snimke.

Odlučili smo biti ordinacija koja pruža kvalitetnu uslugu u Slavoniji jer smo primijetili da nedostaje ordinacija s vrhunskom tehnologijom, RTG odjelom i specijalistima. Sve to okupili smo na jednom mjestu – u našoj modernoj ordinaciji. Više ne morate odlaziti u veće gradove u Hrvatskoj ili van nje da biste dobili vrhunsku uslugu, jer mi imamo sve što Vam treba:

  • stručnjake
  • avangardnu tehnologiju
  • najmoderniji RTG odjel
  • vlastiti laboratorij.

Stomatološka ordinacija dentalne medicine Šantić pravi je odabir za Vaš prvi pregled!