Izbjeljivanje zubi najpopularniji je estetski tretman u stomatologiji. Spada u granu dentalne medicine koju nazivamo estetskom stomatologijom.

Izbijeliti zube možete i kod kuće raznoraznim pripravcima, ali oni neće dati tako dobre i dugotrajne rezultate kao što ih daju tretmani profesionalnog izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji. Kod kuće možete napraviti i neki krivi korak u postupku pa rezultati mogu biti katastrofalni.

Kod profesionalnog izbjeljivanja zubi, pacijent je cijelo vrijeme pod budnim okom profesionalne osobe educirane za izvođenje tretmana.

Pričaju vam o štetnosti ovog postupka? Samo da znate, ne postoji u svijetu studija koja dokazuje štetnost izbjeljivanja za zubnu caklinu.

Izbjeljivanje zubi ZAAP lampom

ZAAP lampa inovativni je uređaj koji je napravio malu revoluciju u estetskoj stomatologiji. U vrlo kratkom roku, u samo sat vremena postižu se dugoročni rezultati – bjelji, svjetliji zubi do tri nijanse. Postupak ne morate ponavljati narednih 1-2 godine, ovisno o Vašim prehrambenim navikama.

Ako često konzumirate kavu, čaj, crno vino, voćne napitke, ciklu i tamno bobičasto voće, morat ćete nešto ranije na novi tretman. Ovo je najbrži postupak izbjeljivanja i potpuno je bezbolan tako da nema potrebe za lokalnom anestezijom.

Izbjeljivanje zubi ZAAP lampom možete raditi u našoj ordinaciji.

Izbjeljivanje zubi – postupak

Prije no što se pristupi postupku izbjeljivanja, preporučuje se raditi profesionalno čišćenje zubnog kamenca i poliranje kako bi se pigment boje ravnomjerno rasporedio po zubima. Postupak izbjeljivanja je ugodan za pacijenta. Zubno meso se zaštiti prije izbjeljivanja kako se ne bi oštetilo peroksidom. Kombinacija peroksida na zubima i svjetlosti koja dopire iz ZAAP lampe omogućuje prodiranje pigmenta boje u zube. Obično se izbjeljivanje radi u tri ciklusa po 15 minuta. Nakon svakog ciklusa pacijent se pogleda u ogledalo i odlučuje je li zadovoljan nijansom ili se postupak nastavlja novim ciklusom od 15 minuta. Najviše se mogu raditi tri ciklusa u jedom posjetu.

Nakon zahvata premazujemo zube pastom na bazi fluora kako bismo zaštitili zube od vanjskih utjecaja.

Upute o ponašanju nakon tretmana

Budući da se boja treba početi stabilizirati u narednih 24 – 48 sati, preporučuje se izbjegavati pušiti, jesti hranu (cikla, bobičasto voće…) te piti napitke koji mogu obojiti zube (kava, čaj, crno vino, voćni sokovi, Coca-Cola i ostala gazirana pića) prvih nekoliko dana.

Naše stručno mišljenje

Tragajući za idealnim profesionalnim estetskim tretmanom izbjeljivanja pronašli smo optimalno rješenje – ZAAP lampu. S njom je izbjeljivanje zubi potpuno bezbolno, bezopasno i daje vrhunske rezultate, a svi naši dosadašnji pacijenti koji su bili podvrgnuti ovom tretmanu i više su nego zadovoljni. Ako trebate izbjeljivanje zubi, u našoj ordinaciji imamo stručne ljude i ZAAP lampu, a ova kombinacija podarit će vam holivudski bijeli osmijeh.