Dr. Marko Grgurić specijalist je ortodoncije i važan član našeg  doktorskog tima.

  1. godine diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a za vrijeme studija bio je dvostruki dobitnik nagrade za najboljeg studenta dentalne medicine u tekućoj akademskoj godini. Već mu se tada nazirala svijetla budućnost u svijetu stomatologije.
  2. godine upisuje specijalizaciju na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu gdje 2018. godine uspješno polaže specijalistički ispit iz ortodoncije i stječe novu titulu – specijalist ortodoncije.

Dr. Grgurić bio je i u programu razmjene studenata u sklopu kliničkog programa Zavoda za dentalnu medicinu, kirurgiju i maksilofacijalnu kirurgiju na Hyogo College of Medicine pod vodstvom profesora Hiromitsua Kishimotoa.

Dr. Marko Grgurić u razdoblju od tri godine, tijekom studija, radio je u dentalnoj branši kao promotor za vrhunski švicarski brend CURAPROX. Na tom je poslu stekao vrijedna praktična znanja o održavanju oralne higijene pa njegovo znanje o profilaksi danas jako puno pomaže pacijentima. Detaljno ih savjetuje i podučava kako pravilno četkati zube, kakve četkice odabrati, koliko često mijenjati četkice te kako se održava oralna higijena kod implantoprotetskih radova. Svoje stečeno praktično znanje danas vrlo rado dijeli u praksi.

Dr. Marko Grgurić – područje interesa ortodoncija

Dr. Marko Grgurić po svojoj specijaliziaciji je ortodont, stručnjak za ortodontske aparatiće kojima se ispravljaju nepravilni zubi. Ortodoncija kao grana dentalne medicine napredovala je možda i mnogo brže nego neke druge grane.

Ona danas nije više rezervirana za djecu i adolescente već vrlo efikasno ispravlja zube i odrasloj populaciji. Ortodonciji je primarna zadaća bila dobra funkcija tj. pravilan zagriz, a tek onda estetika. Danas se očito stvari mijenjaju. U svijetu u kojem je imperativ izgled, odrasli ljudi lakše se odlučuju za ortodontsku terapiju.

Ako poželite ispraviti svoje zube i osmjehnuti se najljepšim osmijehom, s povjerenjem se obratite dr. Grguriću, jedinom specijalistu ortodoncije u Virovitici. Koju vrstu aparatića će Vam preporučiti ovisi o težini slučaja.